středa 20. února 2013

Blbiny

Ráno cestou do školy počítám havrany a zastavuju se u jednoho krmítka přímo u cestičky v Lužánkách, abych si popovídala s několika sýkorkami a pozorovala ty ostatní, co se přišli najíst - zvonky, pěnkavu a kosy se žlutými zobáky.

Za oknem mám grepfruit, dva citróny a štanglu salámu.
A holuby na střechách, jakovždycky. Ráno jeden přistál na parapetu, když jsem chystala vajíčka a čaj a kávu k snídani.

Hodně spím. Usínáme v objetí a budím se dokonce před budíkem. Hodně čtu (samozřejmě že ne to, co bych měla - zlatá povinná četba oproti článkům k bakalářce!). Piju čaje vyluhované v sklenici od medu.
Místo studia dělám blbiny. Našívám flitr po flitru do každého kolečka na retroplavkách, abych měla třpytivý kostým na tu krasojezdkyni.
Bolí mě nohy po první hodině baletu. A po včerejším chození městem. "Připadám si jako vydržovaná slečinka, když s tebou chodím po obchodech a ty mi kupuješ prádélko" - "No, taky že jsi." (ve skutečnosti splácení dluhu/ů)

Další radostí je pásek s havrany od Anouk. Už je nemusím počítat ráno v Lužánkách, ale budu je mít pořád s sebou. A cestou z Míráku domů slunce ve tvářích. A havran s kuličkou v zobáku nade mnou.



4 komentáře:

  1. máš krásný blog!
    u mě probíhá zrovna giveaway tak budu moc ráda ,když se zúčastníš! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju havrany. Strašně mě na nich fascinuje, jací jsou krásní a inteligentní a jak jsou lidmi vnímáni na straně druhé. Jak něco tak obdivuhodného v lidech může vyvolávat takovou averzi? Moje další tetování budou určitě havrani. Zajímavé je, že Indiáni havrany vůbec nevnímali negativně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je taky miluju! Tak já mám vůbec ráda ptáky obecně, ale hrozně mě havrani baví :))

      Vymazat
  3. Ach, havrani...
    Taky hodně čtu (to co bych měla i neměla...), popíjím čaje a grepy mám tři. ;)

    OdpovědětVymazat