sobota 2. března 2013

Zamrzí

Tak jsem napsala na ten Erasmus. A nedostala jsem se. Musím se přiznat, že jsem to ani nečekala, že by zrovna mě vybrali, hlavně proto, že studuju jiný obor, než který je ve Španělsku. Celý můj motivační dopis (napsaný ráno v pondělí poslední den odevzdávání přihlášek, protože o víkendu předtím jsme měli náš ples) musel být o tom, že studuju sice "trochu" jiný obor, ale stejně by mě to tam bavilo.
Motivační dopis byl druhým kritériem po studijním průměru.

Pak právě zamrzí, že vyberou kamarádku, se kterou se znám (a moc přátelím, to jako jo) už od gymplu, jsme s ní od gymplu srovnávána (znáte to, ti rodiče... jak dopadla ona? proč jsi horší/lepší? měly jsme úplně stejné předměty, i na maturitu!).  A která je prostě ve studiu slabší. Sice jen o těch pár desetin v rozdílu průměru, ale stejně, i tak (a těch desetin bylo právě málo, proto asi rozhodl motivační dopis). Která odmaturovala hůř. Která by se neudržela v prváku, kdyby nezjistila od cvičící otázky na její osudnou zkoušku (FFA? wtf?).

Jenže ona má právě ten jiný obor. Ten, co tam vyučují. (mimochodem, je jednodušší než můj, nemá třeba žádné matiky a stejně má horší průměr). Mohla v dopise napsat, že se jí to bude úžasně hodit a ne vysvětlovat, proč chce na Erasmu studovat jiný obor než v Brně.

Mluví ze mě trochu lítost a trošku si říkám, že je to nespravedlivé, ale bušit pěstičkama nepomůže.

Stejně jí to přeju, moc. :)

/navíc tam jede ještě jedna spolužačka, a s tou bych tam fakt nechtěla :D vlastně můžu být ráda/

8 komentářů:

  1. tie pocity poznám, podobné som mala keď som sa hlásila na VŠ a kamarátka, ktorá tam nechcela ísť sa tam dostala a ja ktorá som po tom najviac túžila tak nie, ale asi to treba brať tak, že takto to malo byť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no asi mělo, kdybych tam jela, semestr bych studovala jiný obor, než mám :)

      Vymazat
  2. taky se přidávám, tohle bylo celou střední, studuju teďka na výšce matiku a opravdu hodně jsem nenáviděla, když prostě někdo náhodou byl lepší než já, ikdyž já věděla, že tomu musím rozumět líp!
    držím palce, aby to vyšlo další semestr, třeba by vyšla i jiná země, ale chápu, že každý máme nějakej sen :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. však já to zkusím i příště. nebo se kvůli tomu pak dám na doktorské :D

      Vymazat
  3. Třeba to vyjde na další pokus. Ještě máš dost času, ne? A když ne, tak se po studiu prostě seber a odjeď jen tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, už jenom příští rok, ale tam pojedou ti o rok mladší šprřáci :D no jako já jezdím každoročně na měsíc pryč, takže pojedu, jen mě lákalo to studování jinde :)

      Vymazat
  4. dobro druhym zelaj, dobro sa ti dostane :)

    dufam, ze ti to vyjde buduci rok ak to skusis :)

    OdpovědětVymazat