pátek 13. září 2013

Pomalu podzimním

Včerejší půlhodinový běh kolem Bečvy byl moc příjemný. Vzduch už voní podzimem - jsou v něm cítit padaná jablka, u řeky kvetoucí netýkavky, zralé švestky. Vítr je večer už chladný. Cyklostezka je mnohem prázdnější, než v létě. O půl osmé už se stmívá a při chůzi domů je mi trochu zima na uši. Je dobré spláchnout to hrnkem teplého čaje se skořicí a večer hrát karty a tichou poštu nahlas s brněnským hostem od Erys. 
V týdnu jsem konečně poznala Eleanor - je menší, než jsem si představovala, a je snad ještě víc nerozhodná než já, aneb dva blíženci se potkali. Královsky mě pohostila vegetariánským jídlem, které jsme zapily červeným lambruscem, a v noci jsem se musela schovávat do spacáku před její bílou kočkou Yuki. Pardon, žes kvůli mně vstávala tak brzo! A děkuju, a příště snad v Brně. 
Zahřívám se různými čaji - v poslední době jsem začala znova pít bylinkové. Snídám teplé ovesné kaše, protože mám po probuzení studené nohy, a k tomu caro slazené domácím badyánovým nebo hřebíčkovým cukrem. 
Chci jít sbírat bobulky černého bezu, pokud jsem jej ještě nepropásla, a napéct s nimi podzimní muffiny. Budu je servírovat se svařeným vínem s kandovaným zázvorem.

6 komentářů:

  1. Čaj se skořicí? Jakože čaj, ve kterém už je ta skořicová příchuť nějak obsažena, nebo sis do čaje nasypala skořici? -_-
    Menší, hm, oukej. :D Možná se příště nebudu tolik hrbit.
    Královským pohoštěním bych to přímo nenazvala, ale oukej. :D A už jsem se konečně naučila připravovat tofu (pracovat s ním), takže příště bude tofu. ;)
    Nebo na Bečvě. Maraton Asterixů. ;) A ty muffiny, svařené víno, zázvor, ehm... asi se stavím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodím většinou do čaje luhovat kus skořice vcelku (mletou nevedem, ale asi by to též šlo):)
      Tak na tofu se budu těšit! A na maraton Asterixů taky,i když ho mám skoro denně :D Klidně se stav!

      Vymazat
    2. Hm, jsi tam ještě ve čtvrtek nebo v pátek? /A zbydou ty muffiny ještě ve čtvrtek nebo v pátek? :D/ :)

      Vymazat
    3. Ve čtvrtek jo, v pátek možná :) A muffiny ještě nejsou, u nás hrozně leje. Kdyžtak udělám nebezinkové. :)

      Vymazat
  2. Nojo, my blíženci to nemáme lehké:D ... a naši přátelé s námi vlastně asi taky ne,co?:-) No úplně mi tady děláš chutě, jen je škoda, že ještě nikdo nepřišel na to, jak přeposílat internetem i vůně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, taky blíženec :) No není to lehké :)
      A měly by se posílat vůně a jídla! :D

      Vymazat