úterý 14. ledna 2014

O drobnostech

Až příliš otevřeně vnímám věci kolem sebe a pouštím je k sobě blíž. Každá maličkost mě dokáže ovlivnit. Křupání zbytků zmrzlého sněhu pod nohama poslední loňský den. Šla jsem sama po lesní cestě, místy mýtinami, místy lesem. Z každého křupnutí jsem se radovala, schválně jsem šlapala na bílé ostrůvky, pobíhala jsem a smála se tomu skoro nahlas, takový příliv štěstí. Kolem mě ticho, občas ševelení křídel nebo pípání sýkorky. Takové malé radosti. Nebo včera večer - při každém pohledu z okna jiná obloha, hlavně večer chvíli po západu slunce - soumrak, dvě bílé čáry z letadla těsně pod sebou, čím větší tma, tím méně viditelné, až se nakonec úplně rozplynuly a Brno se rozsvítilo.

Jenže, moje skořápka je tak křehká. Maličkosti mě dokážou příliš dojmout, rozesmutnět, naštvat. Málem mě rozplakalo, když jsem se učila o ministerstvu obrany. Byly to dva řádky, ale moje fantazie a "co kdyby" začaly pracovat a dostala jsme strach. Kňučím a kňourám, když mám studené konečky prstů na rukou. A stěžuju si na spálené boky od zvedaček - i když to mě ve skutečnosti nesmírně baví a vlastně fňukám jen tak naoko.

Naštěstí bojuju celkem statečně - cesta do Brna nikdy nebyla tak dobrodružná, jako když jsme dvakrát měnili baterku a málem nedojeli. Raději jsem si ji užívala, než se strachovala. A protože to bylo ráno, tráva a stromy byly pokryty jinovatkou, louky a pole měly pistáciové okrovou barvu a s hnědými holými stromy tvořily dokonalou symfonii.

7 komentářů:

  1. To je krásné. :)
    Taky mám chuť jít někam do lesů a radovat se s křupání ledových krust.
    Tak to bych asi fňukala pořád, protože studené konečky prstů mám neustále...
    Úplně si to představuju; pistáciová barva, pole, stromy, ranní mlhy, ach!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Půjdeme do lesa! :) Až nasněží a zmrzne :)

      Vymazat
    2. To je něco jako "až naprší a uschne". :D
      Nicméně, v únoru tam jsem (bych byla ráda) jako na koni! ;)

      Vymazat
    3. Přesně s napršením a uschnutím jsem si to taky říkala :D

      Vymazat
  2. Některé chvíle jsou prostě k nezaplacení...

    OdpovědětVymazat
  3. ani pořádně nevím, jak jsem se sem dostala, ale překrásný příspěvek/blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se často dostanu na spoustu zajímavých míst, ani nevím jak... nejen blogových :) Děkuju!

      Vymazat