neděle 24. srpna 2014

Italiatrip 2014 #2

Ferarra - první italské město, na Itálii celkem brzké ráno, teprve se probouzí. Katedrála a náměstí. Snídaně v jedné z postranních uliček, na capuccino a sladké pečivo k němu se tak jednoduše zvyká!
Bologna - další v pořadí tento den. Známe šikmé věže, Neptunova fontána, katedrála (s slunečním kalendářem!), střídáme opět se zapadlými zákoutími. Všechno je tak červené, to kvůli cihlám.
Lago Brasimone - náhodou objevené místo. Koupání v azurovém sladkovodním jezeře v horách, čistá průzračná voda. Vaření u laviček, srdeční Italové přející nám dobrou chuť.
Florencie - večerní návštěva, pro mě už podruhé v životě. Zlatnické krámky na Ponte Vecchio zavřené, zapadající slunce osvětlující břeh řeky Arno. David na náměstí v tomto pozdním čase mnohem méně obklopený davy turistů. Katedrála bohužel zavřená, ale i zvenku přenádherná a majestátní. Noční pohled na město osvícené tisíci světel.
Siena - dopolední procházka, katedrála, a hlavně náměstí! Letos (na rozdíl od mé návštěvy před 7 lety) bohužel či bohudík bez koňských závodů.
San Gimignano - Unescové městečko věží. Nedali jsme si zmrzlinu od mistrů zmrzlinářů, zato jej prošli bočními uličkami, byli v ornitologickém muzeu a čichali vůni vypraného prádla pod okny a na balkónech.










1. Ferarra, katedrála, trochu netypická ale krásná.
2. - 3. Bologna.
4. - 6. Florencie.
7. - 8. San Gimignano.

2 komentáře: