středa 18. ledna 2012

Pondělní zápis


Půl dvanácté v noci, tma, jdu sama parkem. Ruce v pěstičkách a v koutku duše malinké bojení se. Jen lampy svítí. v jemném poprašku sněhu je spousta stop. V tašce učení, litr plnotučného mlíka a 2 limetky. Hřeje mě štamprle dobré slivovice, jen tak maličko, jen tak v břiše. Světelný smog, tepelný ostrov města. Pomalu do schodů, pomalu do 145 schodů. Spát sama. Do prázdného bytu, samotinká. Zamykám, na dva západy. Všude ticho a žárovka svítí tak slabě. Do postele, bezpečí. Zapnout tak klavír a zahrát si, hrát jen tak, i když jsem nikdy nehrála, najít noty, vyzkoušet. Raději ráno. Dům (snad) spí. Těch 16m2 je najednou moc velkých a já jsem na ně sama. Nechci. Moc myšlenek. Mlsání salátu a mžourání z okna. Osvětlené Brno. Učit se? Spát? První noc sama, druhou nechci a stejně bude. Zítra znova.  



7 komentářů:

  1. Chapu tve pocity, taky nejsem rada sama doma...

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásně popsané, já se bojím sama i ve svém pokoji, jelikož sama obývám patro našeho baráku.

    OdpovědětVymazat
  3. Já nesnáším bytí sama kdekoliv, i v našem bytě, kde jsem zvyklá, se občas bojím i za světla a nechávám otevřené dveře dokořán, jakmile se začne stmívat, rozsvítím všechna světla.. není to příjemný pocit.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju za komentáře, říct že jsem ráda, že nejsem sama, je divné, ale teda spíš - uklidňuje mě, že nejsem sama, kdo to nemá rád :))

    OdpovědětVymazat
  5. ja som niekedy sama rada, ale niekedy samota ubíja :(
    pekný blog :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. krásně píšeš..ale svírá mě to..cejtim se totiž často stejně;)

    OdpovědětVymazat
  7. děkuju, no asi to tak má každý občas..

    OdpovědětVymazat