pátek 5. července 2013

Vzduch

V úterý večer v práci, tak kolem 21 hodin. Erys: "Pojď se, tady do té uličky, cítíš to, to je letní noc, večer v kempu, prázdniny". A já jsem jí řekla, že jsme to cítila už v pondělí, vzduch jako posekaná tráva v noci, sucho, ale v něm i vlhkost a taky trochu moře. Jako noc s vínem na pláži v milovaném Camargue, kde hned za kamenným valem/cestou je kemp, kde jsme nikdy nebydleli, ale chodili si tam mýt zuby, a hned vedle stájí koně, voní tam seno a v dálce na jezerech jsou hejna růžových plameňáků. Ranní káva (un café) v Stes Maries de la Mer přímo u přístavu a pak nákup ryby v okénku přímo od rybářovy ženy.

Včera, půl čtvrté odpoledne, dožehlený kroj. A venku začne největší průtrž mračen, provazy deště, hektolitry vody na cestě, deseticentimetrová vrstva.

A dneska ráno, na kole moje čtyři ranní kilometry domů. Zase jako u moře, takový ten den, kdy je horko, ale pod mrakem. Trochu dusno, ale jinak čerstvé pozdní ráno. Typické léto u Bečvy. Voda v řece, hlavně u splavu, voní svou každoroční typickou vůní. Vůní Bečvy, prázdninama.

2 komentáře: