pátek 24. ledna 2014

Vlastně se ten den docela vyvedl

Dnešní ne-učící den. Nezvládnutý budík v 7.30, chvilka prokrastinace a chvilka stresu, Oběd v buddhabaru v 13h, přecpaná domů a "chvíli si odpočinu než mi slehne". Stresování. Smska od Ef, žeprý za 15 minut na Antonínské. Nestíhání, vždyť jsem jen v postelovém tričku a kalhotkách! Hážu na sebe oblečení, snažím se najít něco, co mi není velké. A to má zrovna dorazit A.! V předsíni se mu věším na krk, obě nohy skrčené, špičkami ke stropu. Trošku se mi u toho třepou zatlé svaly, ale nepovolím - vždyť tu zase budu spát sama!

Zběsilé hledání volného místa v kavárnách po půlce Brna. Až nakonec nečekaně - Podnebí. Kapučíno, kofola, lungo, jen si dej kofein, ať se ti to dobře učí. Po třech hodinách úprk na hlavas a potom na cizí šalinkartu šedesátsedmičkou domů. Sprcha při svíčkách je dost romantická, zvlášť pokud jste sami doma a prostě nesvítí koupelnokuchyňové světlo. Svíčky v krýglech a zavařovačkách mají něco do sebe.

S mokrou hlavou v pruhovaném tričku v posteli. Klepání na dveře. A druhé. Tak si teda oblíknu tepláky a jdu k sousedům na panáka. Ten byt teď vypadá líp, než kdykoliv předtím. Líp, než když tam bydlel A., Orsej nebo sósedka. Malinká metaxa se sedmi hvězdičkami na dno, hořická trubička. A je půlnoc! S uschlými vlasy zase zpátky do postele, k sešitu, výpiskům a prezentacím.

5 komentářů:

  1. V postelovém tričku a kalhotkách? Mohlas přijít v tom, mě by to vůbec nevadilo. ;D
    Koukám, že jsme se neučily ani jedna, haha. /Já ve vlaku poslouchala Mozarta./ Ale (tvá) zkouška pokořena, tak co. :)
    Já ti říkala, že to bude romantika. A taky že jo. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč mi nechodí maily o komentářích? Haha v té kose, v kalhotkách, jasně, mrzla jsem i v kabátu :D Romantika to byla, ale hlavně dost směšné :D

      Vymazat
  2. Ty jo tak v Podnebí jsem našla volnej flek naposledy tak před rokem. A vzhledem k tomu že celá ta návštěva skončila hodinovým čekáním na čaj a tousty (ve který byl pak zapečený ten plastový drátek z pytlíku) řekla jsem si, že na to kašlu a chodím do míň známých kaváren (poslední dobou mě hodně baví Scala).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda nezní moc dobře, mě se tam zatím teda žádné takové "fópá" nestalo. Ve Scale jsme byla 1x - zrovna před Nymfomankou, bylo tam celkem narváno, ale věřím, že jindy to může být fajn :)

      Vymazat
  3. Já jsem zrovna dočetla knihu Projekt manželka a začala jsem číst knihu Oční kontakt. Na stolku mi leží Sebranka od Torey Hayden.

    OdpovědětVymazat