středa 30. července 2014

On my way

Cestovní horečka se u mě začíná projevovat přemýšlením nad počtem párů bot. Pohorky, sandálky a samozřejmě jedny vysoké botičky, člověk musí být i na punkové dovolené občas za kočičku. Prohlížím mapy, atlasy, fotky panoramio a hodně, hodně čtu. Tři týdny cest přede mnou! Každou noční směnu si rekapituluju, co nezapomenout. Celtu, batoh, mapy, pepřák, repelent a karimatku. Užít si to dobrodružství. Letos nemám stání. Alpy, Dijon, Slovinsko, Slovensko...

Italia, bella bella! Dny se krátí, noci prodlužují - že si dáme doutník s vínem v podvečer na pláži, jako mafiáni? Gelato a pizza! Aperol, limoncello! Dlouhé noci u moře, na pískových plážích mezi skalami a útesy. Dolce far niente, přece. A ranní káva s croissantem. K večeři olivy. Doufám a věřím v nalezení opuštěných míst, kde bude slunce zapadat a vycházet jen pro nás. Kde se budu koupat nahá v moři. A zároveň se těším na krásu měst, renesanční Itálie je tak nádherná!

Jakou jinou knížku s sebou, než tolikrát na výletech čtené Werichovy Italské prázdniny? Ty jsou přece do země ve tvaru boty povinností!

tu fotku jsem si zamilovala
cítím se tak

3 komentáře:

  1. Krása, už se těším na reporty. :))
    Ta fotka je dokonalá, taky jsem si ji zamilovala!

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavně hodně foť ! :) No a samozřejmě užívej co nejvíce to půjde. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Uži si to a tiež sa už teším na fotky! :)

    OdpovědětVymazat