úterý 28. května 2013

Polsko a jiné radosti

Přesně za dva měsíce jedeme do Polska. Pět holek, krosny, Waršava, Gdaňsk, Hel, Toruň, Katovice. Dneska velké plánování v Eře, kapučíno a Fénix. Boj o jízdenky Polskim busem. Nakoupeno, vyjdou snad jen na 1500 na cestu tam i zpět i po Polsku (a na 1500 km!). Hrozně moc se těším, to, že jsou lístky koupeny, znamená, že je to jisté. Že fakt jedeme. Ach! Chci se okoupat v Baltském moři, i kdyby bylo jako led, za ten hec mi to stojí. A za ten pocit!

Potěšilo mě včera, když mi kamarád z ničeho nic beze slova poslal písničku. A pak zas nic nenapsal. Nadšená jsem mu po chvíli napsala, že moc děkuju, že mám hned krásné ráno, že ho miluju, že jsem se ho měla pokusit někdy sbalit a spoustu podobných superlativ, on je boží a mám s ním hodně specifický vztah. Řekla bych, že je to něco jako platonická láska, ale to není ten správný výraz. Strašně moc s ním teď potřebuju někam jít, na pivo, na víno, do parku, radostně ho obejmout po tak dlouhé době, políbit ho a mluvit s ním o zbytečných věcech. Snad po státnicích.

A v červenci bude v kinech Pěna dní. Ani jsem nevěděla, že se to natáčí. Ani jsem netušila, že by se podle Viana dal natočit film. Viana miluju. Těším se hrozně hrozně moc! Jsem moc zvědavá (a mám chuť vyběhnout do knihovny a půjčit si kvůli bakalářce nedočteného Vlkodlaka a číst ty povídky pořád a pořád).

9 komentářů:

  1. užite si to poľsko, ja tiež plánujem nejaké výlety, ale kým nemám nejaké letenky/lístky/ubytko/čokoľvek, tak nikdy nič nie je isté :)

    a čo sa týka peny dní, tiež sa na to teším, podľa traileru to vyzeralo veľmi zaujímavo, ale najprv si chcem prečítať knihu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ten pocit, když je to jisté, to je k nezaplacení :))
      Pěnu dní už mám dávno přečtenou, určitě doporučuju! A možná si ji přečtu zase :)

      Vymazat
  2. Jo, myslím, že jsem viděla trailer kdysi dávno... Na to si musím zajít. Ono se hrálo i divadlo a já na to chtěla šíleně jít, jenže nějak jsem byla finančně i časově hluboce vytížená (jako bych teď nebyla).
    Jů, tak aspoň něco vyšlo. ;)
    Pobavilo mě: "Knížky na stolku": "Skripta na státnice" :D To já už raději do své kolonky "Rozečteno" píšu jen ty vyloženě "neučící knihy". To, že tam teď mám "Pohledy na českou literaturu z ptačí perspektivy" je buď zkat mého mozku nebo nevím co, každopádně to neberu jako učící knížku, protože je to skvěle napsané, přečetla jsem to jedním dechem a... vůbec netuším, proč ti to sem píšu. :D Ale co, ty mi zas píšeš o španělštině. ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Namůžu se pěny dní dočkat, ach!
      Kolonka se moc nemění, jsou to jen skripta a skripta teďka! Pak snad zas začnu číst, už se těším :) Ale něco mě kupodivu taky baví:)
      A mě to nevadí, že mi tu o tom píšeš (a já tobě o španělštině) :) Myslím, že kdybychom se potkaly osobně, dost bychom si rozuměly, náhodou! :)

      Vymazat
  3. Máš moc milé a krásné radosti. Takoví kamarádi, jako jen ten tvůj, se nepotkávají každý den. Užijte si setkání a hlavně ať už je brzy ;-) (třeba už před státnicema).
    Na Pěnu dní se už taky moc těším...půjdem spolu ;-).

    OdpovědětVymazat
  4. Ty města, které jsi zmínila, jsem už navštívila. Rozhodně si to užij, protože ono i přesto, že jde o Polsko (a věř, že hodně lidí má názor, že se nijak neliší od ostatních států), i přesto dokáže hodně překvapit a zaujmout. :)

    Dva měsíce jsou sice delší doba, ale to uteče. Páni, státnice. Tak to hodně štěstí teda. :)

    OdpovědětVymazat
  5. to vazne bude film o pene dni?! tento rok som si to kupila v originali a este som sa k tomu nedostala tak dufam ze pride ten cas :)

    OdpovědětVymazat